studenter-momyrvatnet-1 studenter-momyrvatnet-2 studenter-momyrvatnet-4 DSC05275 IMG_2138 studenter-momyrvatnet-5 studenter-momyrvatnet-3
preload image preload image
 
   

Momyrvatnet

Momyrvatnet omgis i hovedsak av terrengdekkende myr, noe krattskog og dyrka mark.

 

Naturreservat

I sør ved gården Kynnes, ligger ei mindre tjønn som er i ferd med å gro igjen. Sør for denne er et Naturreservat (terreng-dekkende myr).

 

Rik fuglefauna

Området kjennetegnes med sin usedvanlige rike hekkefauna av andefugler. Her hekker stokkand, kvikkand, bergand, toppand, kvinand og svartand.

 

I tillegg hekker en rekke andre vadefuglearter; deriblant brushane. Interessant spurvefuglfauna med arter som blåstrupe og gulerle.

 

Området innehar også betydelige verdier som myte- og rastelokalitet for andefugl. Dette inkluderer også sangsvaner og traner. De senere år har omkring 100 sangsvaner hatt tilhold i vatnet og tjønna i vårmånedene.

 

Fiske i Momyrvatnet

Momyrvatnet er et av de beste fiskevann på Fosen. Med sin rike ørretbestand og gode tilgjengelighet er det også mye benyttet.

 

I Momyrvatnet er det kun ørret. Og det blir tatt opp i overkant av 1000 kg i året. Gjenomsnittsstørrelsen ligger på 250 - 300g. Det er laget en flott fiskeplass med gapahuk, grill og bålplass. Det er også vannpost og toalett på området. Plassen er tilrettelagt for handikappede.

 

Fiskekort og båtleie kjøpes i selvbetjeningskassen på informasjonstavla.

 

 

Fiskekort    kr 50,- pr. døgn
Båtutleie    kr 50,- pr. døgn


For kjøp av fiskekort kontakt:

Oddvar Osen Mobil: 971 56 770 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.